افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز، احساس ضعف و شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است رزمایش مشترک ایران و روسیه؛ شلیک های تمرینی به اهداف دریایی پیام اعتراضی یمن به شورای امنیت درباره تجاوزات اسرائیل به الحدیده دیدار محسن رضایی و مسعود پزشکیان؛ توصیه‌های رضایی به رئیس جمهور منتخب ملت خاندوزی: دریافت تنخواه از بانک مرکزی برای اولین بار صفر شد سربازان اعزامی شهریور ۱۴۰۳ بخوانند | اعلام مشوق های ویژه «سرباز ماهر» حضور بیش‌از ۳ هزار ایرانی در زندان‌های ترکیه صدور یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای سفر اتباع خارجی به ایران در سال ۱۴۰۲ دیوان محاسبات با ۲۹ متقاضی ثبت نام برای ریاست | ثبت نام ۲۲ نفر برای پست دادستانی دیوان تونس خواستار توقف فوری نسل‌کشی فلسطینی‌ها شد
سرخط خبرها

سخنگوی طالبان: توقع و انتظار ما از ایران بیشتر است | تشخیص چگونگی نظام حکومت متعلق به افغان‌ها است

  • کد خبر: ۲۳۵۴۹۷
  • ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
سخنگوی طالبان: توقع و انتظار ما از ایران بیشتر است | تشخیص چگونگی نظام حکومت متعلق به افغان‌ها است
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان افغانستان می‌گوید: انتظار و توقع ما این است که ایران به رسمیت شناختن دولت طالبان افغانستان را در اولویت قرار دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان اظهار داشته است که کابل پس از بررسی محور‌های نشست سوم دوحه، تصمیم گرفت که در این نشست حضور یابد. وی این تصمیم را به نفع افغانستان دانست و گفت: ارائه کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان و ایجاد زمینه برای سرمایه‌گذاری در این کشور موضوعات مهم این نشست است.

سومین نشست دوحه قرار است در روز‌های ۱۰ و ۱۱ تیرماه امسال در قطر و با حضور نمایندگان کشور‌های مختلف در مورد افغانستان برگزار شود. پیش از این ۲ دور دیگر از سلسله نشست‌های دوحه با موضوع افغانستان در قطر برگزار شده بود. در دور دوم که در بهمن سال گذشته برگزار شد، طالبان حضور نیافته بودند.

طالبان در دور دوم نشست گروه تماس منطقه‌ای در تهران مشارکت نکرد. دلایل این موضوع چه بود؟ آیا ابتکارات مطرح شده در این نشست و نشست مسکو مورد توجه طالبان خواهد بود؟

امارت اسلامی افغانستان در خصوص شرکت در برخی از نشستها، پالیسی و سیاست خود را دارد. نشست‌ها باید مبتنی بر وضعیت اقتصادی و سیاسی، هم دارای وسعت و هم اثرگذاری باشد.

هر زمانی نشستی قرار است برگزار شود، ما توقع داریم که وسعت و اثرگذاری این نشست‌ها مطرح باشد. ما در نشست‌ها بر اساس پالیسی خاص خود شرکت می‌کنیم.

در خصوص اختصاص حق آبه، طالبان هنوز هم به تعهدات خود عمل نمی‌کند. کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان، در این خصوص اعلام کرده است: در سال آبی جاری در چارچوب معاده ۱۳۵۱ هجری شمسی تا به امروز نیمی از حق‌آبه ملت ایران در چارچوب این معاهده محقق شده است. آیا طالبان برنامه‌ای برای همکاری بیشتر در این زمینه با ایران دارد؟

زمانی که در افغانستان امکانات و ذخایر وجود داشته باشد، این کشور بر اساس توافقنامه و صلح نامه ۱۳۵۱، بر تعهدات خود متعهد است و بدان عمل خواهد کرد.

اما به دلیل آنکه میزان آب کم و مزارع دارای مشکلات خاص خود بود و خشکسالی همگان را متاثر کرده بود، این انتظار وجود دارد که ایران هم این موضوعات را درک کند و در یک تعامل خوب با امارت اسلامی وارد تفاهمنامه شود.

چندی پیش شما در گفتگو با شبکه طلوع نیوز، شناسایی حکومت سرپرست را حق افغانستان عنوان کرده و اعلام کردید که در صورت تحقق این امر افغانستان می‌تواند به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کند، ضمن اینکه هرکشوری که در این مسیر پیش قدم شود، برای افغانستان قابل تحسین است. حتی صحبت جنابعالی این بود که ایران پیش قدم شود. این موضوع تا چه اندازه بر روابط ایران و افغانستان با توجه به اینکه بین ایران و افغانستان تعاملات رسمی وجود دارد موثر است؟ آیا از نظر شما ایران چنین موضوعی را مورد پذیرش قرار خواهد داد؟

بله موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی افغانستان، حق مردم و حکومت امارت افغانستان است. در این راستا کشور‌ها باید آزادانه تصمیم بگیرند. ما از برخی کشور‌های دوست و برادر توقع بیشتری داریم که به گونه‌ای موثر با افغانستان همکاری کنند؛ کما اینکه برخی از آنها روابط دیپلماتیک خوبی داشته اند.

ما در بخش‌های وسیع و همچنین در عرصه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران به همکاری خوبی دست یافته ایم و اطمینان خوبی در این زمینه وجود دارد.

اما توقع و انتظار ما از ایران بیشتر است. جمهوری اسلامی باید نسبت به سایر کشورها، تعاملات بیشتری در بخش به رسمیت شناختن و اعلان آن با ما داشته باشد و این اعلان در اولویت جمهوری اسلامی ایران باشد؛ زیرا موضوع خانگی و داخلی افغانستان موضوع مردم افغانستان است که باید مورد احترام قرار گیرند.

هر کشوری باید بر اساس اصول و منافع خود و افغانستان، روابط و تعاملات خود را با افغانستان اثرگذار سازد. در همین راستا، اثرگذاری روابط میان هر دو کشور و ملت ایران و افغانستان به خصوص در عرصه تجاری و اقتصادی در منطقه و فراتر از آن قابل توجه است. بر همین اساس ما این تعاملات را مفید دانسته و اعتماد بیشتری در این زمینه داریم و تا افزایش بیشتر این روابط حرکت خواهیم کرد.

رحمت‌الله فیضان، معاون نمایندگی وزارت امور خارجه طالبان در هرات ایجاد مدل حکومت همه شمول را مدل حکومت داری فساد و حکومتی تک قومی را با دوام خوانده است. دیدگاه شما در خصوص این سخن چیست؟ آیا از نگاه طالبان دولت واقعی افغاستان و آنچه که به سود این گروه است، آن چیزی است که اکنون می‌بینیم؟

موضوعات تشکیل حکومت، چگونگی نظام حکومت، شمولیت و عدم شمولیت، اختصاصی و متعلق به افغان‌ها است و به کشور دیگری تعلق ندارد. بر همین اساس، کشور‌های دیگر نباید در این موارد دخالت کنند و توقع ما این است که روابط و تعاملات کشور‌های مختلف با افغانستان همانند یک کشور مستقل و آزاد باشد که این موضوع به نفع دولت‌ها تمام می‌شود.

به دلیل نظریات مختلف از سوی احزاب مختلف، افغانستان دچار ناکامی و تجربیات تلخ در قبل بوده و مشکلات زیاد غیر قابل تحمل از این منظرقابل مشاهده بوده است. ما خواهان این مسئله هستیم که افغانستان یک دست و یکپارچه و دارای حکومت واحد باشد و حاکمیت از نظریه واحد برخوردار باشد تا مردمی که به دلیل اختلافات از سالیان گذشته به دلیل دچار آسیب شده اند، بسیج شوند و در یک نقطه با یکدیگر به تفاهم دست یابند.

جنابعالی به فرانس ۲۴ گفتید که در نشست دوحه شرکت خواهید کرد، چرا طالبان در نشست دوحه که سومین نشست از این نوع است حاضر به مشارکت هستند، در حالی که در دو نشست قبلی مشارکت نکردند. حکومت طالبان در چه سطحی مشارکت خواهند کرد؟

تا به حال این تصمیم گرفته شده که در نشست آینده دوحه، افغانستان شرکت کند؛ به شرطی که شرایط امارت اسلامی پذیرفته شود. آن شرایط این است که نشست معنادار و موضوعاتی مانند پیشرفت اقتصادی، دستاورد‌های افغانستان و مواد مخدر مطرح شود. موضوعاتی که در رسانه‌ها منتشر شده که ما شروطی را اعلام کرده ایم، درست نیست. ما تا برگزاری نشست منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه تغییراتی به وجود می‌آید.

منبع: تابناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->